16.8 C
София
понеделник, 27 май 2024 г.

„Възраждане“ иска референдуми за членството в НАТО и приемането на еврото


Два референдума – за влизането ни в еврозоната и за членството на България в НАТО са сред петте послания на партия „Възраждане“ за парламентарните избори, другите са свързани с прекратяване на помощта за Украйна, както и с прекратяване на санкциите срещу Русия. Това заяви във Варна лидерът на партията Костадин Костадинов, който представи част от кандидатите за народни представители за парламентарните избори.

Водач е Костадинов, след него е Коста Стоянов, последван от Светослав Тодоров и оперната певица Михаела Зикова.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обясни, че основната цел на партията е да бъде първа политическа сила във Варна, но най- важна е високата избирателна активност.

„Целта ни е да бъдем първа политическа сила. С колко мандати точно, ще решат избирателите. Но, пак казвам, най-важното е да имаме по- висока избирателна активност. Изборите са 2 в 1. Надявам се, че ще излязат да гласуват повече хора точно поради тази причина, защото, ако сега не успеем да нанесем удар на статуквото, не знам кога“.

„Възраждане“ представи кандидатите си за 50-ото Народно събрание и в Габровския и Ямболския избирателни райони. В Габрово начело и този път е депутатът в последните три мандата Даниел Петров. В листата в Ямбол са осем кандидати – петима мъже и три жени.

Източник:БНР

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img