3.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Възраждане“ изгони трима депутати след скандала в СОС

Трима депутати изключи „Възраждане“ след вчерашния скандал в Столичния общински съвет. Това да Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, който бе и заместник-председател на партията.

Снимка: bTV

„Още 4 човека избраха финансовите стимули. Това рефлектира и върху организацията ни, защото получихме изключително много съобщения от наши симпатизанти, които искат обяснения“, каза лидерът на партията Костадин Костадинов днес.

„Те предпочетоха да останат в парламента, вместо да подадат оставка, за да поемат политическата отговорност“, заяви Костадин Костадинов. В този случай политическата отговорност я поемаме ние като парламентарна група, защото сме длъжни да покажем на нашите избиратели, че предателства не се прощават, коментира той.

Причината е трусът с разцеплението на „Възраждане“ в Столичния общински съвет (СОС) вчера. Тримата отказали да поемат отговорност за ситуацията. А те според лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов били отговорни за номинирането на отцепниците в СОС.

Снощи имало заседание на софийската организация на партията. Там било взето решение да се поиска политическа отговорност от хората, номинирали общинските съветници в СОС, които не са се съобразили с националното ръководство.

Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев вече не са част от „Възраждане“, след като отказали да поемат отговорност за разцеплението на партията в София

Предстои да се разбере дали тримата ще бъдат независими в парламента.

Вчера, след избора на председател на Столичния общински съвет (СОС), групата на „Възраждане“ изключи четирима общински съветници – Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова. Пред журналисти общинският съветник Деян Николов от „Възраждане“ ги определи като „предатели“.

Общо 47 от 61 общински съветници подкрепиха номинирания от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Цветомир Петров за председател на СОС. За кандидата на „Има такъв народ“ – Пламен Данаилов, гласуваха четирима съветници, а кандидатът на „Възраждане“ – Емил Димитров, подкрепиха трима.

 

Последни новини

- Реклама -