21.7 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

„Възраждане“: Мишена сме на Русия


Според партия „Възраждане“ има голяма опасност България да е от първите мишени на евентуален удар от страна на Русия и затова страната ни трябва да напусне НАТО.

Цончо Ганев заяви от името на парламентарната група на „Възраждане“, че България не трябва да бъде част от НАТО, тъй като алиансът не действа като отбранителен блок, а като военен съюз, участващ в момента в специализирана военна операция в Украйна против Русия. Именно заради това той поиска да бъде организиран референдум, на който българските граждани да вземат решение дали България да напусне Организацията на Северноатлантическия договор.

Ганев смята, че войната наближава своя край, защото Украйна губи все повече територии и е въпрос на време Русия да спечели конфликта.

По време на изявлението си от парламентарната трибуна Ганев съобщи, че повече от четири години във Варна има команден център на НАТО, което превръща страната ни в мишена на руски удар.

Депутатът от „Възраждане“ поиска също така служебният министър-председател Димитър Главчев да запознае Народното събрание с българската позиция, която ще бъде защитена на Срещата на върха на НАТО следващият месец във Вашингтон.

Вярно е, че външната политика се определя от Министерския съвет, но ние сме парламентарна република и имаме право да знаем каква ще е външната политика на България. Изпратили сме писмо до премиера, за да ни каже каква ще е позицията на България по време на Срещата на върха на НАТО, заяви Ганев.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини