- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Възраждане“ не отстъпва, пак настоя за оставка на Тагарев

В декларация от парламентарната трибуна парламентарната група на „Възраждане“ отново настоя за оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев и поиска ясна позиция от Министерството на външните работи за нарушените права на българската общност в Украйна.

Декларацията направи Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“ и председател на парламентарната група. Костадинов запозна аудиторията със случая на Сергей Димитриев, който е наказан с акт от езиковия омбудсман, че не е говорил държавния език на Украйна. Глобата не се обжалва – достатъчно е някой да те чуе и да изпрати донос, добави Костадинов. По думите му такива практики има към унгарското и румънско малцинство, но страни като Унгария и Румъния не позволяват такова отношение към своите сънародници.

В декларацията Костадинов отново припомни, че Тагарев е бил служител на посолството на Украйна и заяви, че една седмица, след като от „Възраждане“ са поискали оставката му, министърът е назначил свой колега от държавните служби на Украйна – Калин Димитров, за шеф на „ТЕРЕМ“.

- Реклама -

Последни новини