20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.
Категории:

„Възраждане“ няма да участва в извънредното заседание на НС

xr:d:DAFSGST4pgI:30,j:9168625118374195239,t:24031915
Свикването на извънредно заседание по време на предизборна кампания е нарушение на вече взето решение, което беше гласувано от ПП -ДБ, ГЕРБ и ДПС. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.
Това извънредно заседание, свикано по искане на ПП-ДБ, няма предмет, защото мотивът, посочен от двете партии за увеличение на пенсиите от 1 юли с 11 %, е нецелесъобразен, тъй като решението вече е взето, каза още Косатдинов. Според него не е нужно Народното събрание да дискутира проблем, който вече е решен, и хората могат да бъдат спокойни за увеличението на своите пенсии.
„Нечистоплътният опит на ПП-ДБ да използват Народното събрание за предизборни цели и превръщането на парламента в долнопробна циркова арена, цели да отвлече вниманието на българските граждани от престъпленията и тоталния провал на ПП-ДБ в управлението – нещо, което „Възраждане“ няма как да подкрепи, зави още лидерът на партията. – Доверието към това Народно събрание е отдавна изчерпано. Поне една трета от депутатите в него никога повече няма да го видят отвътре. Една част от тях са бъдещи обвиняеми и клиенти на Прокуратурата. Огромната част от българските граждани гледат с отвращение на настоящия състав на парламента.“
Всякакви въпроси, касаещи бъдещето на България, трябва да бъдат разглеждани от бъдещото 50-ото Народно събрание, което ще започне работа след по-малко от месец, категоричен е Костадинов. Ето защо „Възраждане“ няма да участва в това извънредно заседание във вторник. Мястото ни е сред хората и не искаме да имаме повече нищо общо с това тотално деградирало, престъпно и компрометирано 49-то Народно събрание, каза още той.
Припомняме думите на Костадин Костадинов в речта, която произнесе в последното заседание на Народното събрание. Той каза, че няма да бъде изненадан, ако бъде свикано извънредно заседание по време на предизборната кампания, за да се използва институцията за предизборна пропаганда.
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини