13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Възраждане“ обяви за предатели четирима и ги изключи от групата си в СОС

Възраждане“ изключи четирима общински съветници след избора на председател на Столичния общински съвет, съобщи БТА. Това са Красимир Гълъбов, Венци Стойчев и Васил Драганов, Севделина Петрова. Лидерът на групата Деян Николов обяви решението и ги определи като „предатели“.

По думите му те не са били решени да защитават каузата „Възраждане“ или са се поддали на натиск. Николов посочи, че групата на „Възраждане“ остава с трима съветници – той, Емил Димитров и Ивайло Костадинов.

По-рано днес 47 общински съветници гласуваха за предложения от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „Спаси София“ Цветомир Петров за временен председател на общинския съвет. Гласуването бе тайно с бюлетини, като според предварителните заявки за Петров са гласували както от неговата формация, така и от ГЕРБ, „Синя София“, по-голямата част от БСП, част от „Възраждане“ и Карлос Контрера от ВМРО.

Преди заседанието досегашният кандидат за председател на „Възраждане“ Красимир Гълъбов потвърди обединението около кандидатурата на Цветомир Петров. След като то започна, се оказа, че в групата има разцепление. Думата взе лидерът ѝ Деян Николов, който каза, че са купувани гласовете на съветници и издигна кандидатурата на Емил Димитров.

Според Деян Николов оттук нататък столицата ще се управлява от мнозинство, „което си купи Столичния общински съвет – и групите, и отделни общински съветници“. Николов посочи, че са „валяли предложения от ляво и дясно“ и най-вече от тези, сформирали мнозинството.

„На нас ни предлагаха да се включим в едно управление, което щеше да бъде сглобка в София и щяхме да получим всичко, което искаме – зам.-председателски позиции, пари, общински предприятия“, каза още той.

 

Снимка: Велко Ангелов/Дневник

Последни новини

- Реклама -