9.9 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Възраждане“ отново блокираха границата


Активисти на „Възраждане“ от Югозападна България отново блокираха границата. След като протестите им започната вчера, днес те затвориха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт Гюешево. Начело на акцията бяха депутатите Димчо Димчев, Цвета Рангелова и Димо Дренчев, съобщава БТА.

Протестът е предизвикан от решението на Конституционния съд (КС) от четвъртък. Магистратите отхвърлено искането на 49 народни представители да бъде установена противоконституционност на решението на парламента, който не допусна произвеждане на национален референдум за запазване на българския лев до 2043 г.

Според организаторите на протеста с решението на КС е погазена демокрацията в България. „Няма да възпрепятстваме хората, които бързат, просто искаме да покажем гражданската си позиция, както и на всички тези хора, които дадоха гласа си в организирания от нас референдум“, обясни Цвета Рангелова.

Мястото на протеста не беше обявено предварително, като участниците в протестната акция се събраха в Кюстендил, откъдето потеглиха към граничния пункт.

Подобна акция имаше и вчера, а хората на Костадин Костадинов се заканиха да продължат, въпреки че МВР официално ги предупреди, че ще има наказания за незаконните блокади.

Последни новини

- Реклама -