- Реклама -

- Реклама -

1.6 C
София
неделя, 3 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

„Възраждане“ със сигнал до прокуратурата заради изтеклия запис на БОЕЦ

Старозагорският депутат от „Възраждане“ и областен координатор на партията Даниел Проданов подаде сигнал до Районна прокуратура Стара Загора заради изтеклия аудиозапис на БОЕЦ. В него ясно се чува разговор за закупуване и разпределяне на гласове за предстоящите избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври в община Стара Загора.

Като народен представител на гражданите, гласували ми доверие и избрали ме като техен представител в 49-то Народно събрание от 27 МИР – Старозагорски, ежедневно получавам сигнали и следя новинарския поток, публикациите в различни социални мрежи и др., коментира Проданов.

„На всеки един от вас тука, които сме шест човека, които се борим кой ще влиза, кой няма да влиза, само Бог ще покаже, от мен имате 150 гласа купени и ако подкрепим Живко ние имаме две хиляди гласа, които ще бъдат наляти в партията, както аз преценя. Казвам аз, защото той иска да работи с нас“, се чува в аудиозаписа.

По нататък в разговора лицето заявява: „700 гласа са си 700 гласа. И общо взето пак стигам до най-елементарната сметка всички да се издъним и да имаме по 51 гласа имаме 2500 човека, 700 купени, 700 от Живко, това е сметката.

Записът бе публикуван снощи, 25 октомври, на официалната страница на гражданско сдружение в обществена полза „БОЕЦ – България Обединена с Една Цел“.

Ако автентичността на записа се потвърди, от Възраждане настояват за прилагане на закона.

Сигналът е изпратен и до Областната дирекция на МВР в Стара Загора, и до Министерството на вътрешните работи.

 

„Възражане“ е с номер 42 в бюлтината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -