20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Възраждане“ след консултациите при Радев: Задължителни са предсрочни избори (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно представените партии преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство.

Днес първи на „Дондуков“ 2 отидоха представители на „Възраждане“. Според тях е задължително да има предсрочни парламентарни избори.

„Винаги сме били готови да предложим вариант за управление и сме имали състав на правителство. Друг е въпросът, че няма да срещнем разбиране в този състав на НС. Безвремието, в което е попаднала нашата държава, я убива. Не може да продължаваме така”, поясни Костадин Костадинов. Според него държавата се разделя по „феодален, олигархичен модел“.

„През изтеклия период се позиционирахте като опозиция на това управление. Обществото ни е наясно с критиките ви към властта”, каза президентът, обръщайки се към „Възраждане”. И призова за по-умерен тон.

„Разбирам вашите вълнения, но този начин на говорене е присъщ за парламентарната трибуна. Тук сме в друга институция”, заяви Радев.

Костадин Костадинов отправи обвинение към държавния глава.

„Вие самият също имате вина за ситуацията в държавата. Миналата година беше погазено желанието ни за референдум за запазване на българския лев”, коментира Костадинов.

Радев отрече критиките. „Ръководя се единствено и само от Конституцията на България. Каквото вие направите в парламента, аз изпълнявам. Без решение на НС не мога да разпиша указ за провеждане на референдум. Крайно време е да се сложи край на тези спекулации”, заяви президентът.

Източник: Нова тв

Последни новини

- Реклама -