- Реклама -

- Реклама -

-0.9 C
София
събота, 9 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Възраждане“: Спряно е разследването за теч на информация към Скопие

Весела Чернева

„Получихме тревожната информация, че след оказан натиск от чуждо посолство прокуратурата е спряла досъдебното производство срещу Весела Чернева“, обяви в декларация от името на „Възраждане“ депутатът Ангел Георгиев. Той поиска закрито заседание на Народното събрание, на което да бъдат изслушани шефовете на службите да сигурност, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, както и премиерът Николай Денков.

Георгиев припомни, че преди месеци, по време на изслушването на шефовете на службите в парламента, директорът на ДАНС Пламен Тончев изнесе информация, че прокуратурата води досъдебно производство за теч на класифицирана информация във връзка със свалянето на ветото пред Република Северна Македония от страна на българския парламент.

Разследването е започнало по линия на контраразузнаването, което е открило, че служител на Външно министерство е издал предварително българската позиция по еврочленството на Скопие на гражданин на РСМ. „Става въпрос за извадка от секретен документ, достъп до който са имали само двама души“, каза депутатът от „Възраждане“.

Сега досъдебното производство било прекратено „след приложен натиск от чуждо посолство с мощно влияние у нас, говорим за друго, а не за американското посолство“, добави депутатът. „Българската държавност за пореден път е поругана, имаме поредното вмешателство. Нямаме имунна система срещу външно влияние“, заключи Георгиев. И припомни разговора на лидерите на „Продължаваме промяната“ от добилия публичност запис за начина, по който се назначават шефовете на службите след съгласуване с посолството или с посолствата.

„Свидетели сме на поредното изпиране на национален предател, извършил измяна по въпрос, по който има консенсус в българското общество“, обобщи Ангел Георгиев и изреди българската позиция – защита на езика и културата ни, както и на нашите сънародници в Северна Македония.

„Свидетели сме на превземането отвътре на българската държава, действията й се ръководят извън България, в разрез с нашите национални интереси“, заявиха от „Възраждане“, като към първия сюжет добавиха и втори – назначението за шеф на ТЕРЕМ на инструктор на украински войници от страна на военния министър Тодор Тагарев.

По думите на Георгиев самият Калин Димитров не крие този факт.

„Колониалният министър, който също е внесен от Украйна, довнася украински експерти, за да угоди на Украйна. Свидетели сме на съвременна форма на еничарство“, заключиха от партията на Костадин Костадинов и за пореден път поискаха оставка на „манастирската сглобка“.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -