- Реклама -

- Реклама -

-0.9 C
София
събота, 9 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Вече имаме комисия, която да контролира машинното гласуване

Депутатите създадоха временна комисия, която да проучи всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване.

Предложението за създаване на комисията е на БСП и срещна подкрепата на всички политически партии, с изключение на двама депутати от ПП-ДБ, които гласуваха против.

Комисията ще обърне специално внимание на „възникналите съмнения при последните 4 избора“, пише в мотивите на вносителите, съобщава БНТ.

В комисията ще има 12 народни представители – по двама от всяка парламентарна група и ще бъде създадена за срок от 3 месеца.

Членове на комисията от ГЕРБ ще бъдат Радомир Чолаков и Александър Ненков, от ПП-ДБ – Божидар Божанов и Явор Божанков, от “Възраждане” – Деян Николов и Даниел Проданов, от ДПС – Йордан Цонев и Хамид Хамид, от БСП – Иван Иванов и Георги Свиленски, а от ИТН – Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

Председателят на парламента Росен Желязков ще определя кой ще председателства временната комисия всяка седмица. До това решение се стигна след като мнозинството не подкрепи нито Георги Свиленски, нито Деян Николов за председатели. Ротационният принцип на председателстване също не събра подкрепа от депутатите.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -