23.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

„Величие“ при президента: Настояваме за програмен кабинет


На консултациите при президента Румен Радев, председателят на парламентарната група на „Величие“ Николай Марков, заяви, че тяхната формация считат за най-правилно да се състави програмно правителство.

Най-близко до нас стои програмно правителство от лицата, които имат най-голямото доверие да го съставят. Ако се стигне до връчването на мандат до нас, ние ще подходим по същия начин и ще бъде отговорност да предложим програмно правителство, защото от проблемите, които предстоят, най-важни са целите, заяви лидерът на най-малкта партия.

Още с влизането си в НС приложихме системен подход в действията, но бяхме разбрани от твърде малко правни субекти, поискахме среща с лидера на най-голямата политическа сила с цел, за имаме яснота по целите, които се поставят – правителството, което ще се формира, времето за нужните стъпки и какво очаква от това управление.

Не бяхме чути, такава среща бе отхвърлена и нямаме яснота какво ще прави това правителство, какви ангажименти поема, заяви Николай Марков.

По-скоро посланията бяха формални. Не беше коментирано какво да подкрепим и какво не.

Според Марков всички приказки за  експертен кабинет са с цел да се прикрие коалиция между подкрепящите го политически субекти.

Криенето зад експертно правителство не е полезната формула за България, защото то прикрива коалиционни взаимоотношения, заяви той. Това е популизъм и демагогия, продължи той. Липсва пряка отговорност. Най-близо до нас стои програмно правителство с краткосрочни и дългосрочни цели.

Ако сте стигне до нас, като най-малки, нямаме такива претенции, ще подходим по същия начин и за нас ще бъде комплимент и отговорност да предложим програмно правителство.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини