12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Велико Минков: Притеснявам се за сина си, Габриела не е добре психически

Велико Минков       Снимка: фейсбук

Велико Минков, който претендира, че е баща на по-малкото от децата на Габриела Славова, заяви, че е притеснен от освобождаването ѝ от ареста и от вероятността тя да отглежда двете си деца. Според Минков тя не е в стабилно психическо състояние и може да навреди на децата.

Габриела Славова, която заедно с майка си Красимира е подсъдима за убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев, беше пусната под домашен арест преди два дни.

„Съдийката каза, че майчината грижа била незаменима за децата. Определено съм притеснен за извършването на ново престъпление. Защото ако ѝ дадат децата, искам да попитам, каква е тази незаменима майчина грижа? Вземете примера с Кристина Дунчева от Сандански, която уби двете си деца на 5 и 3 годинки с над 30 удара с нож, защото мразела баща им и искала да му отмъсти. И в експертизите се казваше, че тя е вменяема и просто имала личностно разстройство, което е аналогично и с Габриела. Тя е абсолютно вменяема, според мен има нарцистично личностно разстройство. С каква увереност казват съдиите, че няма да извърши друго престъпление, особено когато намекват, че трябва децата да са при нея“, споделя Велико Минков пред БНТ.

Минков се притеснява и за по-голямото момче, както и за детето, за което поиска ДНК анализ, за да бъде припознато като негов син.

„Обичам и другото момче като мой син. Притеснявам се, защото Габриела и защитата ѝ казаха, че тя не е в добро психично състояние. Как така тя – прекарала инсулт, и в лошо психично състояние, ще гледа тези две деца под домашен арест?“

Утре или най-късно след празниците във вторник се очакват резултатите от ДНК теста, който трябва да определи дали Минков е биологичен баща на по-малкото дете на Габриела Славова.

Според Минков в момента двете деца се отглеждат при прекрасни условия от майката на Пейо Пеев и нямат тежки здравословни проблеми, както твърди Габриела.

„Децата са в прекрасно състояние, абсолютно категорично. Трябва да питате и социалните, те ще го потвърдят, убеден съм. Малкото дете, моят син, си вика, пее прекрасно. Тези твърдения на Габриела, че има някакви проблеми с ларингса, нямат никакви индикации за това, така че с радост мога да кажа, че децата са си абсолютно добре, в сигурна среда, добре отглеждани. Определено е заменима тази майчина грижа, която мисля, че Габриела е неглижирала“, твърди Велико Минков.

Първото заседание по делото за бащинство, което той води в Бургас, е насрочено за 14 май.

„Очаквам смели действия от страна на съдиите и с привременни мерки да ми дадат детето за отглеждане“, заяви още той за БНТ.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img