30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.
Категории:

Великобритания може да избере първия AI-депутат, Steve вече е в бюлетината

„Политиката е твърде важно нещо, за да бъде оставено на политиците“, заявява Стив Ендакот. Той е създал изкуствения интелект AI Steve, номиниран за депутат на предстоящите парламентарни избори във Великобритания, съобщава „Гардиън“. На път ли е Обединеното кралство да избере първия в света AI-депутат?

AI Steve вече е вписан в бюлетината. Ако алгоритъмът спечели, на работа ще ходи неговият създател Стив Ендакот. Гласуванията си в парламента Ендакот ще базира на данните от AI Steve.

Изкуственият интелект ще комуникира постоянно със своите избиратели. Те ще могат да пращат предложения и да питат важни за тях въпроси. Изкуственият интелект ще събира и обобщава информацията. След групирането си тя ще получава оценка от независими валидатори, а Ендакот ще отправя питанията и предложенията с висока оценка.

„AI Steve беше създаден, за да се гарантира, че хората от Брайтън и Хоув имат 24/7 достъп, за да оставят мнения и да участват в политиката“, пише Ендакот на уебсайта си.

59-годишният британец описва себе си като „капиталист със социалистическа съвест“. Той допълва, че е бизнесмен, но произхожда от работническата класа. Един от основните му приоритети е опазването на околната среда. Въпреки това Ендакот не е от Зелената партия, защото иска екологичните политики да са „практични“.

Партията на Ендакот – Smarter UK – не беше регистрирана навреме за изборите, така че AI Steve ще се кандидатира като независим.

Предсрочните парламентарни избори във Великобритания ще се проведат на 4 юли.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини