31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.
Категории:

Виктор Орбан с тежка закана към Европа

Продължават престрелките между унгарския премиер и ЕС по глобални въпроси в момента.

„В Брюксел пренебрегнаха волята на европейския народ. Новото ръководство на Европейския съюз, противно на волята на мнозинството европейци, ще запази курс към продължаване на конфликта в Украйна и противодействие на Русия.“

Това написа във Фейсбук унгарският премиер Виктор Орбан, коментирайки резултатите от неформалната среща на върха на ЕС в Брюксел, на която бяха обсъдени кадрови въпроси, включително кандидатури за постовете председатели на Европейския съвет и Европейската комисия.

„Те пренебрегват реалността, пренебрегват резултатите от европейските избори и пренебрегват волята на европейския народ. Нека не бъдем наивни: те ще продължат да подкрепят миграцията и ще насочват повече пари и оръжия във войната между Русия и Украйна“, написа още Орбан.

Орбан припомни, че след резултатите от изборите за Европейски парламент, проведени на 6-9 юни, „десните партии се засилиха, а левите и либералите загубиха позициите си“.

„Няма да се поддадем на това! Ще обединим силите на европейската десница и ще се борим с бюрократите, които се застъпват за миграцията и войната“, каза още Орбан.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини