- Реклама -

- Реклама -

8.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Вили Лилков: В София трябва да се изгради градска железница (ВИДЕО)

В София трябва да се изгради градска железница, която да преминава от запад на изток и да обикаля града. Тя може да се свърже със спирки на метрото – например с метростанция „Горна баня”, „Искърско шосе”.

Такова предложение направи в студиото на „Здравей, България” кандидатът за кмет на столицата от коалиция „Синя София” Вили Лилков. По думите му така потокът от коли сериозно ще намалее. И допълни, че всеки ден от по-малките населени места пътуват около 200 000 души.

„Построяването на надземни и подземни паркинги също ще помогне. София се нуждае от свой административен модерен център. Този въпрос се отлага много години. Беше предвиден да е на мястото на Тех Парка, но така и не се случи. Големите комплекси също нямат вторични градски центрове”, обясни Лилков.

И допълни, че е уверен, че ще стигне до балотаж. „Моят принос в тази кампания ще бъде вдигането на експертното ниво на разговора. Това, което виждам в момента, е движение на кандидатите пипнешком по проблемите на София. Опонентите ми все още не са подготвени”, коментира той.

За „Топлофикация”:

„Задълженията й са над милиард и половина лева. Спряла е модернизацията. Държавата трябва да сподели отговорността за управлението й”, смята кандидатът за кмет.

За жълтите павета:

„Става въпрос за безхаберие. Трябвало е да се сортират по големина, а са ги оставили без надзор. Започнали са да поставят по-дълги до по къси и са се получили фуги. Употребен е и лош пясък. Надявам се тези грешки да се оправени”, поясни Вили Лилков.

Източник: Нова тв

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -