21.2 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Висока оценка от НАТО за България

Висока оценка за България от НАТО. Според върховния командващ на Съюзното командване на Алианса по трансформацията Филип Лавин страната ни заема ключова роля в Черноморския регион.

Той отчете приноса на България към мисиите в Косово и Ирак и помощта на държавата за Украйна. Лавин се срещна с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той заяви, че развиването на въоръжените ни сили е приоритет и обект на дългосрочна национална политика.

„България и Въоръжените сили на България изиграха изключителнa роля за изграждането на бойната група на НАТО на ваша територия. Съюзното командване анализира потенциалните заплахи. Включително тези, които произтичат от аспирациите на Русия. За нас опитът на България в тази област е безценен“, заяви Филип Лавин.

„Ние имаме и друго предизвикателство – да осигурим приемането и преминаването на чужди войски в наш интерес, в интерес на колективната отбрана, на целия Югоизточен фланг, да инвестираме в такива способности и да инвестираме в способности, които защитават тези сили“, заяви Емил Ефтимов, началник на отбраната.

Последни новини

- Реклама -