12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Вижте как от ПП-ДБ-СС наказаха свой общинар, блъснал кола пиян и избягал

От ПП-ДБ-СС отново поискаха на заседанието днес от своя общински съветник Благовест Георгиев, който катастрофира пиян зад волана и избяга от мястото на инцидента, да подаде оставка.

Той бе изключен от комисиите, в които участва, и според съпартийците си Георгиев ще участва само в Комисията по въпросите на гражданите. Според тях така той ще може да чуе лично какво мислят хората за него.

От повече от две седмици контакт с него нямаме, каза Борис Бонев за комуникацията си с Георгиев. Няма как да знаем какви са неговите намерения, посочи Бонев. Той каза, че е видял публикация на Георгиев във фейсбук, в която казва, че ще си понесе отговорността.

„Но при това нарушение единствената отговорност е да си подаде оставката от СОС, подчерта Борис Бонев. След като видяхме, че дълго време няма контакт с него и нямаме информация дали той ще си подаде оставката или не, решихме да преминем към следващото разумно нещо, което се очаква от нас – а именно да го премахнем от комисиите“, обясни Бонев.

Бонев каза още, че на председателски съвет е дадена идеята Георгиев да бъде изваден от трите комисии, на които е член и да не бъде слаган в нито една комисия, като по този начин бъде принуден да изпадне в несъвместимост със закона. По закон всеки общински съветник трябва да е член на минимум една комисия, обясни Бонев.

„Ние, мислейки в коя комисия да бъде, решихме, че тази за връзки с гражданското общество е най-подходяща, тъй като там има най-често взаимодействие с гражданите и сме на мнение, че ако той е толкова нагъл да остане общински съветник, там е мястото, където гражданите да му поставят оценка“, заяви Борис Бонев.

Председателят на СОС Цветомир Петров заяви, че оставката е личен акт, който трябва Благовест Георгиев да извърши.

Три седмици Благовест Георгиев уронва престижа на СОС, заяви Антон Хекимян от ГЕРБ. За нас това, което направиха колегите от ПП-ДБ-СС, е нагло и недопустимо, заяви и колегата му Георги Георгиев.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img