- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Властта затваря резиденция „Лозенец“

Резиденция „Лозенец“ вече ще приема само официални делегации и събития на властта.

Това предвижда проект за промени в наредбата за организацията и дейността на военните клубове и представителните обекти на Министерството на отбраната. Той е публикуван за обсъждане в правителствения сайт за обществени консултации. Според него частни лица и фирми няма да могат да я наемат почасово дори и срещу заплащане, както се случваше досега.

„Резиденция „Лозенец“ е представителен обект на Министерството на отбраната, предоставена за управление на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“. В нея се провеждат представителни мероприятия на Министерство на отбраната, структурите на пряко подчинение на Министерство на отбраната и Българската армия, посрещат се чуждестранни делегации и гости, организират се протоколни и представителни мероприятия, в изпълнение на държавната политика, за представляващите висши държавни институции –президент на Република България, министър- председател, председател на Народното събрание“, пишат в мотивите си авторите на поправките в наредбата.

Те твърдят, че „достъпът на физически и юридически лица в резиденция „Лозенец“ , макар и контролиран, създава възможност за влизане на лица с различни намерения, затруднява обезпечаване на сигурността и нормалното провеждане на представителни и протоколни мероприятия“.

6 неща, за които да внимавате при разходка в гората с кучето си
Аргументите за затварянето на резиденцията са свързани и с това, че по този начин ще се гарантира по-добре опазването на материалната база, сградния фонд, парковата територия и спокойствието на живеещите в съседство граждани.

Източник: telegraph.bg

- Реклама -

Последни новини