10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ВМРО иска премахване на мигрантските центрове

Столичната организация на ВМРО – Българско национално движение и жители на районите „Овча купел“, „Надежда“ и „Кремиковци“ започват подписка за премахване на центровете за нелегални мигранти извън територията на общината.

Гражданската инициатива е в подкрепа на доклад на общинския съветник Карлос Контрера, който предлага Столичният общински съвет да излезе с решение центровете да бъдат преместени извън територията на Столична община.

Подписите се събират и ще бъдат внесени към доклада на общинския съветник, а се очаква СОС да се произнесе на 11 април. Гражданската инициатива е по идея на жители на районите Овча купел, Надежда и Кремиковци, които желаят да бъдат чути от Общината и тя да излезе с еднозначна позиция против центровете за мигранти, се посочва в прессъобщението.

Изброени са и исканията на гражданите от тези квартали:

  • Незабавно преместване на центровете в Овча купел, Военна рампа и Враждебна извън територията на Столична община.
  • Всички центрове за настаняване на мигранти да бъдат преместени на българо-турската граница, извън населените места и да бъдат от закрит тип.
  • България да предприеме незабавно експулсиране на всички мигранти, незаконно влезли през българската граница!

След поредица от протести и битови инциденти с мигранти шефката Държавната агенция за бежанците Марияна Тошева обясни, че центърът в „Овча купел“ ще бъде поетапно закрит. Още в средата на март тя обеща, че започва преместване на част от обитателите на центъра.

Тогава тази тема стана повод опозицията да обвини управляващите в умишлено неглижиране на проблема, а вътрешният министър опроверга твърденията за засилен мигрантски натиск.

 

Последни новини

- Реклама -