31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

ВМРО с призив ЕС да спре парите за Македония


ВМРО отправя категорично искане към правителството и президента на Република България да предложат на ЕС прекратяване на финансирането от предприсъединителните фондове за Северна Македония. От българските власти се изисква да настоят пред Брюксел за ясна, точна и обединена позиция относно антибългарската политика на правителството на Мицкоски.

Заявката на министър-председателя на РСМ Християн Мицкоски, че българите няма да бъдат записани в конституцията на Северна Македония е поредното грубо погазване на договореностите, които е приела държавата кандидат за член на Европейския съюз.

Припомняме, че още в първия ден като премиер Мицкоски заяви, че промените в Конституцията, с които българите трябва да бъдат вписани в нея, няма да бъдат приети, докато той е на поста.

Абсолютно необходимо е да спре разглеждането на процеса на присъединяването на Албания и Македония към ЕС като единен процес. Двете държави трябва бъдат разделени по пътя на тяхната европейска интеграция и реално преговори на ЕС с РСМ да започнат чак когато държавата започне да спазва договорите с България и ангажиментите пред Съюза.

Република Северна Македония няма място в Европейския съюз, докато не спре с езика на омразата към България и реално не гарантира спазването на културните и човешки права на своите граждани, които имат българско самосъзнание.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини