- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Внезапно наводнение в Индия отнесе 23-ма военни

Снимка АП/БТА

Най-малко 23-ма военнослужещи са обявени за изчезнали след наводнение, причинено от внезапен проливен дъжд в щата Сиким, Североизточна Индия, предаде Ройтерс, като се позова на индийски военен говорител.

Дъждът е връхлетял долина на около 150 км северно от столицата на щата – град Гангток, недалеч от границата с Китай.

„Пострадали са някои съоръжения на армията в долината, работи се по установяване на подробностите“, каза говорител на военните от град Гуахати. Прииждащите води след изпускането на язовир са залели няколко превозни средства, уточни той.

Периодични валежи и гръмотевични бури затрудняват спасителните операции в района, заяви за Ройтерс друг представител на армията, пожелал да запази анонимност.

Пострадалата долина се намира в планински район. Заради изпускането на вода от язовира нагоре по течението на река Тиста, равнището й се е повишило с 4,5 метра над обичайното, съобщиха индийските военни, цитирани от Франс прес.

Наводненията и свлачищата са сравнително често явление в Индия и причиняват тежки щети, особено в сезона на мусоните – от юни до септември. През октомври обаче този период обикновено е приключил.

Източник: БТА

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -