- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Водата в Царево остава негодна за пиене

Забраната за консумация на питейна вода в Царево остава в сила, след като пробите, взети от Регионалната здравна инспекция в Бургас, днес показаха лоши резултати.

Остава в сила и призивът да не се влиза в морето, което също е силно замърсено в района на наводнението от миналата седмица.

„В повечето населени места откъдето вземахме, не само от РЗИ, но и от ВиК, имаме висока мътност на водата и микробиологично на много места не е добре. Днес за трети път ще вземем проби, както на морската, така и за питейната вода. За питейната остава забраната, а иначе за морската са лоши пробите за цялата община Царево. Има ешерихия коли и ентерококи“, коментира пред БНР директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров.

Днешните проби за анализ на питейната и морската вода ще бъдат готови в сряда, пише segabg.com. Във вторник ще бъдат изследвани и водите на двата близки язовира.

Междувременно от наводненията се активизира старо свлачище в Ахтопол. От стръмната крайбрежна улица се свлича земна маса. По данни на кмета на Ахтопол Станислав Димитров след поройните дъждове са се активизирали 4 свлачища – три на крайбрежната улица и едно от северната страна на града.

- Реклама -

Последни новини