30.8 C
София
събота, 20 юли 2024 г.

Нечестивците съскат за новия патриарх – от Волен Сидеров

Волен СИДЕРОВ*
Честит ви нов патриарх! Православните се радват, нечестивците съскат.
Познавам повечето от митрополитите в Синода, а блаженопочившият дядо Йоаникий Сливенски ми беше духовен водач – даде ми препоръчително писмо за Духовната академия не в „далечната”, както се изразяват мисирките ,а в космически далечната за тях 1975 г.
Видинският митрополит и днес вече Патриарх Български Даниил не го познавам лично, той е от по-младото поколение. По тази причина се загледах в битивитата да науча повече и да разбера дали да се радвам или да съм недоволен от неговия избор.
Веднага щом чух думите на тв запъртъка Горан Благоев при индиеца в „120 минути” и се успокоих. Изборът на събора е правилен, щом Горанчо е нещастен. Той беше почти разплакан от издигането на Даниил за глава на БПЦ. Ами той Даниил си позволил да не признае неканоничната украинска църква, представете си! Как да я признае, като тя си е неканонична. Ураински бандити пребиваха свещеници и епискори в Киевско-Печорската лавра и я ограбиха. Обявиха някаква измислена не православна, а СЦУ – Светейша църква на Укайна, непризната от никого , освен от разбивача на Православието Вартоломей.
И тук стигаме до въпроса: какво правеше агентът на ЦРУ, турският гражданин и отявлен българофоб Вартоломей на интронизацията на Партиарх Даниил? При това му дадоха два пъти по-дълго слово, отколкото на Даниил и на президента. В което противникът на БПЦ Вартоломей не пропусна да иззлобее за „конфликтите и болката” в отношенията между Константинополската патриаршия или „фанариотите”, както са ги наричали нашите възрожденци и българския православен клир.
Да, имало е такова нещо, но конфликта го създава Константинополската патриаршия, преследвайки български свещеници, погърчвайки насилствено службите в църквите и горейки българските средновековни книги – затова имаме толкова оскъдна книжнина – гръцките духовници да си палили печките с нашите писмена. А болката е оставала за българите и затова те се вдигат и през 1860 г. отвоюват своята Екзархия. За да получат незаслужен и подъл удар от предшествениците на Вартоломей чрез т нар. схизма (отделяне) от православното семейство. Патриарх Кирил Йерусалимски е против, но го свалят бързо, султанът диктува, а поредният гръцки българофоб на патриаршеския трон в Цариград му шушне гадости против българите.
Цели 73 години българската Екзархия е в изолация от православния свят заради подлите гръцки номера на фанариотите. Чак през 1945 г. „лошият” Сталин казва да се свали схизмата и шушумигата във Фнер я сваля. Къде ще ходи – съветската армия за два часа ще му почука на портата в Истанбул. А патриарх България си избира през 1953 година пак благодарение на Москва – Кирил, чийто жезъл днес получи в наследство новият ни Патриарх Даниил.
Да ви обясня защо Вартоломей е българофоб като почти всички свои предшественици на константинополския патриаршески трон. През 2016 г. Вартоломей прави опит да обсеби православните църкви за икуменизма и за интересите на американските служби, които отдавна воюват срещу нашата вяра. Спомнете си американските бомби над сръбски църкви през 1999 г с надпис на тях „за вашия православен Великден”. Четири църкви не участват в Крит, сред тях БПЦ, нашият синод излиза със становище, в което казва, че този събор не е нито велик, нито свят, нито всеправославен, че документите, приети на него противоречат на църковното учение…Това не попречи на злобния и отмъстителен Вартоломей да се скара на покойния Дядо Неофит над ковчега му, че бойкотирал псевдосъбора в Крит.
А през 2022 г. Вартоломей нанесе моще удар върху нашата история – държавна и църковна. Признава съществуването на т.нар. Охридска Православна Църква на Скопие. Само че в Устава на Българската Православна Църква пише, че е „ правоприемник на Плисковската архиепископия, Преславската патриаршия, Охридската архиепископия, Търновската патриаршия и Българската екзархия. Тя е единна и неделима.”
Само че американският агент Вартоломей я раздели, открадна 749 годишната история на българската Охридска архиепископия и днес нашите синодални йереи го канят на погребението на Неофит и на интронизацията на Даниил.
Защо? Защото американците казват така на властниците ни, а те – на владиците, залъгвайки ги с грижи от държавата.
Дай Боже, Даниил да не се изкуши да влезе в капана на масона, щатския агент и икуменист Вартоломей и да остане твърд в битката срещу нечестивците, които днес съскат срещу него. Защото тази битка не е с плът и кръв, а с духове – от злите….
* Текстът е публикуван в социалния профил на Волен Сидеров
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини