19.8 C
София
четвъртък, 30 май 2024 г.

Времето: Очаква ни дъждовна събота


В събота ни очаква облачно време с дъждове, които до обяд ще се разпространят в Западна и Централна България. През следобедните часове ще има вали и в някои източни райони, но в по-малки количества. На високите планини над 1700-1800 метра може да вали сняг. През вечерта облаците ще се разредят от югозапад. Очаква се относително спокойно време с температури между 9 и 14 градуса (в планините – от 0 до 5 градуса в зависимост от надморската височина).

В неделя призори в равнинната част на страната ще има условия за понижена видимост. Денят ще е тих, облачността ще се разкъсва, на повече места в западната половина на страната. В часовете следобед ще има краткотрайни превалявания в Стара планина и в масивите на Югозапад, както и в някои райони около тях. Дневни температури – в интервала 12-17 градуса.

Последният почивен ден от поредицата около националния празник (понеделник) ще е с мъгли сутринта, слънчев около обяд с температури между 13 и 18 градуса и с увеличаваща се облачност до вечерта.

В резултат на поредица средиземноморски смущения, в периода 5-7 март дните ще са облачни с валежи, в отделни точки на Южна България – в значителни количества. В първия от дните в Югоизтока е възможна гръмотевична активност. В по-високата част на планините в Западна България ще падне обилен мартенски сняг. В температурно отношение дневните температури ще са в интервала 10-15 градуса.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img