30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Все по-горещо време в следващите дни, голям е рискът от пожари

След гръмотевичните бури и валежите, предстои отново сухо и горещо време – и през почивните дни, и особено в началото на новата седмица. С повишението на температурите с всеки следващ ден отново ще се увеличават и областите с висок риск от възникване на пожари.

Днес максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в комбинация със слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще има следобедни превалявания, с по-голяма вероятност в Рило-Родопската област, на места придружени от гръмотевици, но в по-голямата част от страната ще бъде слънчево.

Утре ще преобладава слънчево време, но ще има и превалявания, главно в Източна България. В повечето райони максималните температурите ще бъдат между 28° и 33°, малко по-ниски, около 25°, в североизточните части от страната.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но и там не са изключени изолирани превалявания. Температурата на морската вода е 25°-26°. И вятърът, и вълнението на морето ще бъдат слаби.

Много добри условия за туризъм в планините. Ще преобладава слънчево време, с изолирани следобедни превалявания и умерен северен вятър.

На Балканите превалявания ще има утре само в източните райони. В по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево, а температурите ще се повишават.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини