5.6 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Втори ден на преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ


„Преговорите вървят много конструктивно“. Така Деница Сачева е определила как вървят разговорите между формацията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ как да продължи управлението и дали ще се осъществи ротацията, съобщава БНТ.

Преговорният екип на ГЕРБ-СДС вече е в сградата на Народното събрание, като се очаква всеки момент към него да се присъедини и този на ПП-ДБ.

Припомняме, че преговорите между екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство след ротацията продължават и днес. Те започнаха вчера в Народното събрание. Преди и след срещата участниците в нея отказаха коментар.
Преди разговора между двете формации отново бяха разменени взаимни обвинения.

Преди срещата вчера на двете формации в НС една от партиите в ПП-ДБ – „Да, България“ се събра на национална конференция. На форума лидерите на коалицията се обявиха за продължаване на работата на кабинет с ротационен премиер, но поставиха 12 условия за приемане на „амбициозен пакет от реформи“ и „формиране на ясно, обвързано мнозинство с отказ от образуване на плаващи мнозинства:

„Защото това пътят към отказ от реформи, към провал. Ако можем да получим такъв отговор, има смисъл да има кабинет“, каза Христо Иванов. Той определи като лош вариант отиването на избори. „Тихичко, някои от тях – хайде, да не ги обвиняваме всичките, казаха: „По никакъв начин не искаме да се връщаме към старата система“.

В позиция на кметовете на ГЕРБ, разпространена от пресцентъра на партията, се казва, че „посредственият опит да се внесе разделение в най-голямата политическа сила и преди началото на преговорите за управление на страната е нелепо, недостойно и неетично“.

Последни новини

- Реклама -