5.6 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Янкулов: Доказателства срещу главния прокурор не може да са под негов контрол

„Веществени доказателства, касаещи главния прокурор, повече от логично е да не се намират във фактическата власт на прокурори, които са му малко или много подчинени”. Това каза в студиото на „Здравей, България” адвокатът и старши правен експерт в Антикорупционния фонд Андрей Янкулов пред Нова тв.

Коментарът му е по повод опасения, че може да изчезнат доказателства за корупция и влияние в съдебната система. Те са били събрани от имоти на Петьо Петров-Еврото в България и Гърция. Тези от Гърция са в Софийската районна прокуратура, твърди Янкулов, а тези от България – във Върховния касационен съд.

„Последната информация е, че съдия Талева, която е прокурор по разследване на главния прокурор или негов заместник, ги е изискала от СГП”, допълни правният експерт в Антикорупционния фонд. Според Андрей Янкулов „съществуването на някакви нормативни правила за боравене с веществени доказателства не е гаранция, че проблеми с тях при самото им съхранение не могат да възникнат”. По думите му не е невъзможно нещо да изчезне, да се повреди или да бъде заменено.

Последни новини

- Реклама -