5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

За ЧРД на Боби Михайлов: БФС взе важни решения преди конгреса

На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе оперативни решения, свързани с организацията на Общото събрание, насрочено за 15 март 2024 г.

 

РЕШЕНИЯТА НА ИЗПЪЛКОМА
„Приет беше проектът на регламенти за провеждането на конгреса, в т.ч. времетраене на изказването на делегати, числени състави на комисиите, както и използването на интегрална бюлетина при гласуването за президент на БФС.

Членовете на Изпълкома се запознаха с предложението за указания за определяне от футболните клубове на делегати за общото събрание, както и крайният срок за излъчване на представители на ФК в Зоналните и Областните съвети, който е 26 февруари т.г.

Приети бяха и правилата за издигане и регистриране на кандидати за президент на Българския футболен съюз, като срокът за подаване на документация в деловодството на БФС е между 15 и 29 февруари 2024 г.

Регистрираните кандидатури ще бъдат публикувани на интернет страницата на БФС най-малко 10 дни преди датата на провеждане на конгреса.

Избрани бяха и съставите на комисията за подготовка на конгреса с председател Михаил Касабов, и на комисията за подготовка на документи за конгреса с председател Емил Костадинов“.

Членът на Изпълкома на БФС Веселин Балевски направи коментар пред медиите за решенията.

„Беше кратък Изпълком, всичко е ясно. Приеха се документите за провеждане на Общото събрание на клубовете, никой не беше против. Така че на 15 март ще има конгрес. Той ще бъде ръководен от Михаил Касабов. Всичко е както в Европа, УЕФА, Германия. Надяваме се всичко да е нормално за провеждането“, заяви Балевски.

„Щом има конгрес, значи нещо трябва да се промени. Мисля, че Борислав Михайлов е решил да се оттегли. Такова чувство имам, но все пак питайте него. Играл съм с него в Левски четири години – перфектен играч, перфектен вратар. Елиминирахме заедно Щутгарт – шампион на Германия, два пъти. Всеки греши, няма безгрешни хора”, допълни бившият защитник.

„Преди близо две седмици представители на УЕФА и ФИФА бяха на посещение в България. Най-напред те са посетили сградата на БФС, след което се срещнаха и с министъра на спорта Димитър Илиев. „Не съм присъствал на среща с тези хора. Знам, че Михаил Касабов е присъствал. Може би към него трябва да зададете този въпрос. Нямам информация. Не вярвам да е имало размахване на пръст към държавата да не се меси в делата на федерацията. Във ФИФА и УЕФА са дипломатични хора“, каза още Балевски.

Последни новини

- Реклама -