6.4 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

За какво предупреди Путин в първото си изявление след вота

Не е изключено в бъдеще да се стигне до пълномащабен конфликт между Русия и НАТО, но в такъв случай светът ще бъде на крачка от трета световна война, от което никой не е заинтересован. Това заяви кандидатът за президент на Русия и настоящ държавен глава Владимир Путин на пресконференция снощи в предизборния си щаб, цитиран от ТАСС.

Путин направи изявления, след като частични резултати от президентските избори показаха, че е спечелил вота с рекорден резултат за постсъветската епоха. Русия знае за присъствието на военнослужещи от страните от НАТО в Украйна, каза на пресконференцията Владимир Путин и допълни, че те масово умират там, съобщава ТАСС.

„Въоръжени военнослужещи на страни от НАТО присъстват там, ние знаем. Чуваме и френска реч там, и английска реч. В това няма нищо добро, преди всичко за тях, защото те умират там, и то масово“, каза той.

Путин обърна внимание на факта, че френският президент Еманюел Макрон, който преди това направи изявления за евентуално изпращане на войски в Украйна, вече е успял да внесе „корекции“ в позицията си.

„В смисъл, че този контингент ще има второстепенни функции, ще се занимава с обучение на военнослужещи в Украйна, ще обяснява как да се използва западната техника и някои други функции от този род“, каза руският президент и допълни, че „това не е много по-различно от това, което правят наемниците“.

По думите на Путин Франция би могла да изиграе роля не за изостряне на конфликта в Украйна, а за мирното му уреждане и тази възможност все още не е пропусната, информира ТАСС. Според руския държавен глава с агресивната си външнополитическа риторика френският президент Еманюел Макрон „иска да прикрие малко вътрешнополитическите проблеми“.

Последни новини

- Реклама -