24.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Задържаха банкова касиерка, присвоила близо 145 000 лева

Задържаха за 24 часа и повдигнаха обвинения на главната касиерка на банка в Пловдив. Твърди се, че тя присвоила 144 200 лева. Това съобщават от прокуратурата.

Престъплението е извършено в периода от началото на 2020 година до април 2024 година. Парите не са били собственост на отделни клиенти. Те са били поверени на 52-годишната служителка, за да оперира с тях във връзка с ежедневната ѝ дейност. Средствата са държани в каса под формата на пачки.

Досъдебно производство по случая е образувано на 30 май. Това се случва след сигнал на ръководството на банката. След претърсване в жилището на обвиняемата са установени режещо устройство тип „гилотина“, както и зелена хартия за окомплектоване на купюри, наподобяващи банкноти от по 100 лева. Така обвиняемата е направила т.нар. „кукла“ т.е. вместо парите в банковата каса са били поставяни нарязани зелени хартии, а над тях банкнота, с което е замаскирала извършеното от нея престъпно деяние, посочват от прокуратурата.

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. Тя е възстановила част от присвоените пари – 20 000 лева.

„Представете си една пачка с парични средства, която отдолу и отгоре е с купюри от по 100 лева, но в средата е със зелени хартийки като от банкноти от 100 лева. Ако не се загледаш и не я разлистиш, няма как вътре да разбереш, че вместо пари има хартия“, коментира зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Пехливанов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини