13.9 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.

Задържаха собственика на пистолета, с който стреля синът на Явор Божанков

Продължава разследването на инцидента, при който дете простреля друго в крака с револвер. То се води под ръководството на Районната прокуратура във Велико Търново.

Както съобщи „Филтърнюз“, случката се разиграва по време на парти за рожден ден в Арбанаси. По първоначална информация стрелбата е станала случайно с оставено без надзор законно оръжие. И детето, натиснало спусъка, и раненото дете са близки на депутата Явор Божанков. Самият той написа във Facebook, че децата намерили оръжието и го помислили за играчка. Божанков допълни, че пистолетът е притежание на собственика на къщата, в която се провело тържеството.

В хода на досъдебното производство се разследват всички възможни версии. Назначени са експертизи. „Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетно лице, както и за неправилно съхранение на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези престъпления са до 6 години лишаване от свобода за първото и между 3 и 10 – за второто”, обясни на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. Притежателят на пистолета е задържан. Оръжието било оставено на пейка в двора на къщата.

Предстои прокуратурата да сезира Държавна агенция за закрила на детето и Агенция „Социално подпомагане” по повод инцидента.

Явор Божанков бе независим депутат в 48-ото Народно събрание. В следващото НС влезе с листата на „Продължаваме промяната-Демократична България“. Съосновател е и член е на сдружение „С вяра в доброто“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img