- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Задържаните апаши след среднощния екшън направиха пълни самопризнания (ВИДЕО)

 

Задържаните за нападението и обира над две момичета край хотел в София са направили самопризнания за извършеното деяние. Заподозрените са показали на разследващите и къде са изхвърлили раницата на ограбените, след като са взели пари и вещи от нея.

Около 2 часа през нощта трима непознати нападат две момичета край хотел в столичния квартал „Лозенец“. Те ударили едно от тях и им отнели раница с лични вещи и пари. Три часа по-късно трима маскирани са видени да прескачат ограда на бизнес център на булевард „Черни връх“. Тогава охранител подава сигнал и полицията започва да гони мъжете.

„Казаха, че просто са гонили някакви, които са от ромски произход – нищо повече не можахме да разберем”, разказа Иво Йотов.

Тримата са се опитали да се качат в автобус на градския транспорт. Един от тях – 15-годишен е задържан на място. Другите двама скачат от рейса. При преследването полицаите произвеждат предупредителни изстрели, но бегълците не спрели, казват от МВР. При произведен още един изстрел е ранен един от тях – 18-годишен младеж. Той е откаран в болница, но умира от раните си. На ул. „Сребърна” от сутринта полицейското присъствие е засилено, казва Иво Йотов.

Третият заподозрян е задържан по-късно в дома си в квартал „Ботунец“. Хората там не пожелаха да говорят за тях. Починалият живеел с брат си. Следобед хора от квартала излязоха на протест в защита на застреляния. А роднина на един от задържаните пусна запис с разказа му. „Братовчед ми ми изпрати записа сутринта в 6:15 часа”, посочи мъжът.


На записа един от заподозрените разказва: „Вуйчо, полицията мина. Светльо нямаше лична карта. Бяхме с още едно момче – Гошо. Почнахме да бягаме. Полицията почна да стреля по нас…Нагоре стреляха 3-4 пъти. Ние избягахме. Гошо го хванаха. Застреляха Светльо в рамото и крака. Той падна на земята. Аз избягах с рейса. Сега не знам какво да правя.“

Очаква се прокуратурата да даде повече информация по случая днес.

 

Източник: Нова тв, telegraph.bg

- Реклама -

Последни новини