19 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Задръствания по пътищата в последния ден от почивките

В последния от поредицата почивни дни се очаква засилен трафик към големите градове. Натоварени ще бъдат автомагистралите в цялата страна.

На пътен възел Симитли или близо до Симитли преди включването за АМ Струма се събират потоците от Банско и Гърция.

Новото е, че след като трафикът от Банско се присъедини към този от главен път Е-79, следват само около 500 метра до АМ „Струма“, което би трябвало да облекчи трафика.

Опашка може да се образува (и в следобедните часове) точно на включването на автомобилите към Е-79 и в тези около 500 метра преди АМ „Струма“, където движението е в една лента, съобщи БНТ.

Някои от почиващите по празниците са решили да пътуват през вчерашният следобед, тъй като движението по магистралата беше доста натоварено в посока София.

Тунел Железница е отворен и в двете посоки, ограничението на скоростта в него е 80 км/ч. Не така беше в съботния ден, когато едната пътна лента в посока София бе затворена, а в другата имаше ограничение от 40 км/ч.

Причината беше технически проблем – разместен капак на една от шахтите, заради спукана гума на автомобил.

От пътна полиция отново ще следят за всякакви нарушения и за шофиране след употребата на алкохол и наркотици. От там апелират и да не се шофира в аварийните ленти, което често се случва при задръствания.

 

Последни новини

- Реклама -