20.2 C
София
петък, 24 май 2024 г.

Загиналите в катастрофата в Пловдив били на райски газ

Полицията проверява версия, че младежите, които загинаха в джипа ковчег в Пловдив, са употребили райски газ преди зверската катастрофа в 3,30 ч. сутринта в понеделник. 21-годишният Кристиан и 20-годишната му приятелка Теодора загинаха на място, а Николета и Иван, които са на по 22 години, берат душа в болница.

Загинали и тежко ранени при жестока катастрофа в Пловдив

По данни на очевидци преди катастрофата младежите са били забелязани в района на Централна гара. Скъпарският джип Range Rover Sport бил спрян, от него дънела гръцка чалга. Младежите играели на карти и дърпали флакони с райска газ. Остатъци от флаконите са открити в района на гарата. Разпиляно тесте карти пък бе открито на мястото на жестоката катастрофа, което също потвърждава информацията. С мощната кола Кристиан изкоренил две дървета между платната на булеварда, след което се забил в трето и джипът се разполовил на две. Кристиан и Теодора са издъхнали на място. Близки до починалото момиче не бяха сигурни, че двамата са били гаджета. Познавали се от съвсем скоро. Автотехническа експертиза ще докаже с каква скорост се е движел автомобилът. По първоначални данни тя е била около 180 км/ч.

Загиналият шофьор от катастрофата в Пловдив е с 16 регистрирани нарушения

Джипът се оказа регистриран на софийска фирма, чийто адрес е в офис на бул „Брюксел“ 11. Собственикът на дружеството в изявление пред медиите заяви, че автомобилът е бил нает от Кристиан. До неотдавна младежът е работил в Англия, където е изкарал пари и искал да си купи скъпа кола. Младежът е правоспособен водач от януари 2021 г. За това време има 5 акта, 10 фиша, както и една глоба от 50 лева за превишена скорост с 21 км/ч, която е заплатил в срок. Кристиан е студент в Пловдивския университет. Има и регистрирана фирма за търговия „Аква делукс“, в която е съдружник с баща си Антон Екмекчиян. Стопанистват магазинче в курортното градче Обзор на морето, разкриха запознати. До няколко дни ще са готови резултатите от кръвната проба на загиналия шофьор, за да стане ясно дали е бил чист и в момента на катастрофата. Преди фаталния удар в центъра на Пловдив е валял обилен дъжд и улиците са били мокри, което е допринесло още повече за тежката катастрофа.

Източник: в. „Телеграф“

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img