19.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Заляха със сок партиен лидер

Новият лидер на британската Реформистка партия (Reform UK, преди Партия на Брекзита) Найджъл Фараж беше залят с безалкохолна напитка снощи при откриването на предизборната си кампания за общонационалния парламентарен вот на 4 юли.

Фараж вчера сътвори най-големия шок в предизборните прояви досега, като обяви, че повежда Реформистката партия в кампанията и се кандидатира за депутат, посочи Ройтерс. Агенцията окачестви това като съществен удар по министър-председателя Риши Сунак, чиито тори изостават осезаемо от Лейбъристката партия в социологическите проучвания на общественото мнение.

Освирквания и смях на предизборен дебат в Лондон

Фараж е известен най-вече за ролята си в така наречения Брекзит – кампанията за излизане на Великобритания от Европейския съюз през 2016 година, като неговата политическа активност принуди редица министър-председатели от торите да заемат по-твърди позиции по отношение на имигрантите в Обединеното кралство.

На излизане от пъба „Муун енд старфиш“ в английския курортен морски град Клактън, графство Есекс, Фараж бе замерен с картонена чаша с безалкохолна напитка от жена, показаха видеокадри в социалните мрежи.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини