25.8 C
София
четвъртък, 13 юни 2024 г.

Зам.-шефката на Комисията за финансов надзор, която обвини Божков в опит за изнасилване, подаде оставка

Снимка: trafficnews.bg

Заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Мария Филипова беше освободена от поста си след гласуване в парламента. Тя е входиралала оставката си вчера в деловодството на Народното събрание, съобщи и.д председател на парламента Росица Кирова.

Решението е разгледано като трета точка в дневния ред на парламента.

Филипова беше шеф на Държавната комисия по хазарт от февруари 2018 г., след като тогавашният финансов министър Владислав Горанов уволни предшественика ѝ Огнемир Митев. Името на Филипова  нашумя покрай разследванията на бизнесмена Васил Божков, когато стана ясно, че той дълги години работил добре с Митев и му плащал по 10 хиляди лева месечно за покровителстване на хазартния му бизнес. След уволнението на Митев, Божков опитал да продължи работа с наследничката му Мария Филипова, но тя не му вдигала телефона.

Тогава по нейните думи, Божков я посетил в кабинета ѝ. От доказателствата по делото срещу Божков става ясно, че Божков започнал да я опипва и целува и опитал да я изнасили. Филипова е мълчала по случая две години, а за него стана ясно от доказателствата срещу Божков за задържане под стража. Филипова е била разпитана като свидетел по делото.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини