- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Замесен е футболист в източването на Здравната каса

Наш футболист, направил име в „Б“ група, е сред арестуваните при разкриването на схема за източване на НЗОК в Пловдив. В края на август петима бяха задържани от полицията при разбиването на измамата, ощетила държавата със стотици хиляди левове, предаде БЛИЦ.

Сред закопчаните е Пламен Коларов – бивш юноша и капитан на Марица, съобщава Plovdivderby.com. Играл е и за пловдивския Спартак, но направи име във родната втора дивизия с екипа на Ботев (Гълъбово) преди няколко години. През последните сезони носи екипа на Гигант (Съединение) и Борислав (Първомай). Към момента се води футболист на Асеновец.

Останалите задържани са д-р Ненко Василев, Веселина Николова, Златка Бързашка и проф. д-р Ростислав Костадинов. В момента Коларов и Бързашка са под домашен арест. Костадинов и Николова са пуснати под гаранция от 7000 лева. Зад решетките остава само Ненко Василев.

До арести се стигна след съвместна акция на прокуратурата и МВР. Разследващите разкриха мащабна измамна схема с протоколи за отпускане на помощни средства за инвалиди.

Според прокуратурата схемата била изключително изпипана. Без знанието на хора с увреждания лекари полагали електронните си подписи върху формуляри за кандидатстване за отпускане на средства за закупуване на помощни средства. Здравната каса превеждала парите по сметката на дружеството.

- Реклама -

Последни новини