16.1 C
София
неделя, 19 май 2024 г.

Замесеният в аферата „Митници“ Марин Димитров остава в ареста

Марин Димитров заяви пред съда, че не познава Петя Банкова. Той категорично отрече да е говорил с „митничари за контрабанда“.

„Имам проблеми със здравето и искам да се излекувам“, заяви Марин Димитров.

Софийският градски съд, обаче определи мярка „задържане под стража“ за Марин Димитров след като прие, че има достатъчно данни за съпричастност към организирана престъпна група.

Съдът прие, че няма опасност обвиняемият да се укрие, защото сам е дошъл в съдебната зала. Характерът и тежестта на обвинението обаче са достатъчни, за да бъде взета мярка „задържане под стража“. Изключителната обществена опасност, включваща много лица и то такива на висши държавни длъжности, е предпоставка за задържане под стража.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 30 април пред САС.

ДАНС и Антикорупционната комисия арестуваха директора на митниците Петя Банкова и двама бизнесмени от Хасково – Марин Димитров и синът му Стефан. Те са били посредници между контрабандиста Никола Николов-Паскал, Живко Коцев и Петя Банкова, за да минават тировете му с цигари през границата. Живко Коцев и Петя Банкова са били само изпълнители в схемата за стотици милиони, с които е ощетяван бюджетът, а най-горе са ярки политически фигури, съобщи преди време „Филтър“. Появи се и информация, че Асен Василев и Бойко Рашков може да бъдат арестувани.

По-късно и Живко Коцев беше привлечен като обвиняем. Софийската градска прокуратура (СГП) обвини бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img