19.9 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Започва първият основен ремонт на „Дунав мост“

Започва първият основен ремонт на „Дунав мост“ при Русе. Той стартира 70 години след създаването на съоръжението. По договор дейностите ще продължат две години, без да се спира движението.

Работният процес ще се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи. Стойността на ремонта е близо 45 милиона лева. Те се отпускат от бюджета на АПИ.

„Основната цел на ремонта е подмяна на стоманобетонните панели, които са основата на пътната част от моста”, посочи директорът Областно пътно управление-Русе Стамен Савов. Установено е, че тези части са силно амортизирани, опасни и нефункционални. Движението ще се регулира както от светофарна уредба, така и от български и румънски гранични полицаи.

„АПИ направи много анализи, така че ремонтът да не бъде предпоставка за намаляване на трафика през туристическия сезон. „Дунав мост” не е само техническа инфраструктура. Това е връзката между България и Румъния”, подчерта министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини