20.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.

Започва записването на приетите деца в софийските ясли и детски градини

На 13 май започва записването на приетите деца в ясли и детски градини в София. Над 10 хиляди деца остават без място в общинските детски заведения.

Близо 24 000 са децата, които са кандидатствали тази година. Около 11 200 са приетите на първо класиране, остават около 3000 свободни места.

Плащат компенсация на неприетите в детски градини деца

„Приетите на първо класиране деца трябва да бъдат записани до 23 май в съответното детско заведение. Родителите представят един набор от документи като свидетелство за раждане, документи за самоличност на двамата родители като не е нужно да присъстват двамата родители при записването, служебна бележка от местоработата на родителите, копие от трудова книжка и други документи“, обясни Яна Генова, зам.-кмет на СО, направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“. Следващото класиране е до 23 май, като до края на лятото има още две класирания – на 7 юни и в края на юни, а след това има т. нар. текущи класирания, за които не трябва да се кандидатства отново, тъй като системата пази вече направените заявки от родителите.

Главчев дава 30 млн. лева на църкви и детски градини, за да си платят тока

При подготовката за второ класиране, в системата ще има 1 час, в който ще се покажат свободни места, като това няма да са тези, които са останали незаети от първо класиране, но и такива на отказали се родители.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img