6.2 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Здравният министър очаква прокурори в „Пирогов“, болницата задлъжняла

Проф. Христо Хинков

Констатирани са нарушения в „Пирогов“ и задлъжнялост на болницата. Болницата е в лошо финансово състояние. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков, преди заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване, цитиран от БГНЕС.

„Има злоупотреби в самата болница. Аз имам одитен доклад, който съм представил на премиера, на проф. Ангелов, и съм дотук“, съобщи здравният министър, подчертавайки, че има финансови злоупотреби. Той уточни, че има нарушения, които са забелязани в одитния доклад, изготвен от инспектората на здравното министерство, като предстоят и други проверки.

„Аз повече няма да казвам, защото очаквам и прокурорски проверки“, каза още Хинков, като поясни, че има нарушаване на правилата за добър мениджмънт въобще и финансова дисциплина.

Министърът на здравеопазването подчерта, че ще разговаря с директора на „Пирогов“ във връзка с този одитен доклад и за цялостното състояние на болницата, което по думите му е плачевно.

Имам допълните консултации, които трябва да проведа и ще си взема окончателното решение“, добави той и допълни, че одитът е приключил преди повече от месец.

Попитан дали ще смени директора на болницата, министърът на здравеопазването каза: „Изглежда не. Дотук. Повече не мога да кажа.“

 

Снимка: БГНЕС

 

Последни новини

- Реклама -