- Реклама -

- Реклама -

2.9 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Зеленски изпрати доверен човек в САЩ, за да обсъди формулата за мир

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак пристигна в САЩ, за да обсъди формулата за мир, предложена от президента на Украйна Володимир Зеленски, както и укрепването на украинската отбрана, предаде Укринформ, като се позова на негова публикация в „Екс“ (доскоро „Туитър“). Ермак съобщи, че е пристигнал в САЩ в състава на украинска делегация, ръководена от Юлия Свириденко, вицепремиер и министър на икономиката на Украйна.

„Ще имам срещи в Белия дом, в Конгреса, в аналитични центрове, с представители на обществени организации“, написа официалният украински представител. „Формулата за мир на президента, укрепването на отбраната на Украйна, всеобхватното задълбочаване на сътрудничеството и много други важни теми“, пише още Ермак, цитирайки списъка с темите от дневния ред на посещението си. Ръководителят на президентската канцелария благодари на партньорите на Украйна за подкрепата.

Междувременно Володимир Зеленски благодари във вечерното си видеообръщение на всички партньори, които са помогнали на страната със системи за противовъздушна отбрана, предаде Укринформ.

„Благодаря на всички наши партньори, които помогнаха на Украйна с противовъздушната отбрана. Това са различни държави: САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Норвегия, Италия, Румъния, Швеция, Нидерландия, Словакия, Чехия, България, Полша, балтийските държави и други страни. „Пейтриът“, „НАСАМС“, „ИРИС-Т“, „РЕЙВЪН“, „Хок“ и други системи“, каза Зеленски.

Той отбеляза, че в момента не може да говори открито за всичко, но украинският небесен щит вече е по-мощен в сравнение с миналата година. Той има по-големи възможности, но за съжаление все още не защитава напълно цялата територия, добави той.

Агенция Укринформ посочва, че на 9 ноември президентът Володимир Зеленски заяви, че украинските власти работят с всички партньори всеки ден, за да получат системи за противовъздушна отбрана за Украйна и заздравяват небесния щит на Украйна практически всяка седмица.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак пристигна в САЩ, за да обсъди формулата за мир, предложена от президента на Украйна Володимир Зеленски, както и укрепването на украинската отбрана, предаде Укринформ, като се позова на негова публикация в „Екс“ (доскоро „Туитър“).
Русия – Украйна

Снимка: БТА

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -