5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Зеленски проговори за смяната на Валерий Залужни

Президентът Володимир Зеленски за първи път коментира публично възможността за смяна на на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

В интервю за Rai1, цитирано от Укринформ, Зеленски заявявя, че Украйна се нуждае от сериозни промени, които засягат посоката на държавното ръководство.

„Това е въпрос за хората, които трябва да ръководят Украйна. Разбира се, че трябва рестартиране, ново начало… Имам предвид нещо сериозно, не един човек, а посоката на ръководството на страната“, отбелязва президентът.

Той обяснява, че има предвид ротацията на цял набор държавни ръководители, „не само в един сектор като военния“.

„Мисля за тази смяна… Ако искаме да спечелим, трябва да тласнем всички в една посока, да сме убедени в победата, не можем да падаме духом, да се предаваме, трябва да имаме правилната положителна енергия … Затова говоря за подмяна – имам предвид нещо сериозно, което засяга не един човек, а посоката на ръководството на страната“, подчерта Зеленски.

Вечерта на 29 януари редица канали в Telegram разпространиха информация, че главнокомандващият на въоръжените сили Валерий Залужни е бил освободен от поста си.

Последни новини

- Реклама -