- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Жълтият селски сайт „Флагман“ с опашата лъжа за Патрашкова и Юлиан Константинов

Екипът на Гала продължава в пълен състав и през новия сезон в „На кафе“

Жълтият селски сайт „Флагман“ (бивш „Бесове“) разпространи опашата лъжа за бъдещето на Юлиан Константинов и Кристина Патрашкова, които са част от екипа на предаването „На кафе“ по Нова телевизия. Електронният инкубатор за непроверени клюки обяви, че двамата са изгонени от панела на Гала – нещо, което ще бъде опровергано след броени часове, когато „На кафе“ се връща в ефир, а Константинов и Патрашкова видно са част от екипа.

Керанка Касабова, по-известна като Катя Касабова превърна „Флагман“ (бивш „Бесове“) в жълт електронен инкубатор за лъжи

Според независими наблюдатели злобата на провинциалната медия идвала от факта, че вестник „Филтър“, сайтът Filternews.bg и подкастът „Без филтър с Патрашкова“ са десетки пъти по-влиятелни сред консуматорите на информация от сайтчето, подкрепяно дълго време от благопочившата партия НФСБ и остатъци от самоопределящите се за националисти група комплексари. Така сайтчето в неравностойно положение се олива в лъжи и губи сериозна аудитория.

Междувременно паметливи припомнят, че така наречената главна редакторка на електронния клюкарник Керанка Касабова, която се е прекръстила на Катя, е в списъка на позора с имена на журналисти, осъдени за клевета. Това бе потвърдено от съдия Деница Вълкова, председател на Апелативния съд в Бургас. Касабова е известна с писания от типа „една жена ми каза“. И няма как да е иначе, защото в дългата си, но несъдържателна кариера, не е работила в сериозна медия. Преди време сайтът „Афера“ уличи Керанка Касабова, че „препечатва“ и се позовава на несъществуваща публикация от сайта „BIG5“. А това си е чиста проба гавра с журналистиката.

Керанка Касабова е излъгала и европейския съд в Страсбург. През 2000 година Касабова публикува две статии в бургаския всекидневник „Компас“, с които според нея разкрива потресаващи факти за трайно установена корупционна практика при приема на ученици в елитните гимназии. Оказва се, че така наречените разкрития на Касабова са абсолютни измислици. По-късно тя е осъдена на общо 7500 лева обезщетение за четиримата експерти, които е оклеветила. Това са Тотка Казакова, Антония Месерджиева, Генчо Далев и Румен Евстатиев, като жената на скатаджията получава и глоба от държавата. Напористата съпруга на Валентин Касабов отива да търси обезщетение в европейския съд за правата на човека. Съдът в Страсбург също потвърждава, че Касабова е трябвало да направи по-сериозна проверка за тежките обвинения за корупция, които отправя, и ЕСПЧ признава, че има клевета. Интересното е, че съдът в Страсбург решава да компенсира журналистката, тъй като смята, че българският съд се е произнесъл твърде строго към нея. Обезщетението от 7500 лева, което трябва да изплати на оклеветените експерти, е твърде високо, защото Касабова получавала само 200 лева заплата от вестника, в който работи. Касабова подвежда съда, че единствените й доходи са заплатите й от вестник „Компас“ . Бившият работодател на Касабова във вестник „Компас“ Красимир Кръстьовски разкрива, че Керанка не е имала договор с него, а е получавала хонорари и по същото време е работила във вестник „Новинар“ .
„Тя е измамила европейския съд. Катя Касабова не е имала трудов договор с в. „Компас“, за да твърди, че е била само на тази заплата. Ако тя е представила в Страсбург като единствен доход само хонорарите в моя вестник, това означава, че тя е укрила доходите си от „Новинар“, заявява Кръстьовски пред екип на телевизия „АЛФА“. Чрез тази си лъжа Керанка (Катя) Касабова е спечелила 11 800 лева на гърба на българските данъкоплатци, а освен това оклеветява страната ни в Европа.

 

- Реклама -

Последни новини