- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Жандармерия в Лозенец, Оазис и Арапя следят за мародери


16 екипа служители от различни структурни звена в системата на МВР работят на територията на община Царево.

Пет екипа полицейски служители регулират пътното движение на засегната от наводненията територията. Засиленото полицейско присъствие по всички пътни артерии в рисковите зони продължава, чрез линеен контрол се следи за възможни свлачищни процеси на скална и земна маса.

Екипите следят и за евентуални мародерски действия, охранявайки зоните с повредена или унищожена собственост.

Два екипа на Зонално жандармерийско управление – Бургас осъществят обходи в районите на с. Лозенец, к-г „Оазис“ и к-г „Арапя“, а един се намира на КПП – река Караагач.

Два екипа от Граничен полицейски участък – Царево охраняват падналия мост от Царево за Ахтопол, а един е на падналия мост на Караагач.

Два мобилни екипа са на територията между Царево и Лозенец, като сред задачите им е и тази по охрана на зоните с безстопанствено имущество.

Служителите от РДПБЗН – Бургас продължават с отводняването на микроязовира към с. Лозенец – поради належащ спешен ремонт на компрометираните язовирни стени.

Друг екип е ангажиран с доставянето от Пловдив на фургон за жилищни нужди на бедстващо семейство, собственост на ГДПБЗН. Той вече е монтиран и може да обитава.

Два екипа огнеборци осъществяват отводнителни действия в к-г „Оазис“.

 

Снимка: БГНЕС

- Реклама -

Последни новини