13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Желязков пред Зеленски: Ще ви подкрепяме, колкото е необходимо

Председателят на Народното събрание Росен Желязков се срещна с украинския президент Володимир Зеленски.

Желязков и Зеленски имаха и разговор на четири очи и с пленарни делегации. Това се случи във втория ден на посещението на българската делегация в столицата на Украйна.

Зеленски от Давос: Путин е „хищник“, няма да се задоволи със „замразен“ конфликт

„Благодаря ви сърдечно за всяка подкрепа, която ни осигурявате – и военнотехническата, и хуманитарната. Всяка подкрепа от България е важна за нас и никога няма да я забравим. Вие сами се уверихте как живеем с постоянните ракетни атаки в града и виждате колко е важно за нас да осигуряваме адекватна защита на нашите граждани. В най-студените месеци от годината, фокусът на атаките е енергийната сигурност на Украйна“, заяви украинският президент.

„България предоставя военна, хуманитарна и политическа подкрепа на Украйна от самото начало и ще продължи да го прави, колкото е необходимо. Страната ни решително отхвърля безмилостния руски терор и разрушенията на основната гражданска инфраструктура на Украйна“, отбеляза председателят на парламента Росен Желязков.

Часове преди срещата Киев беше подложен на масиран ракетен обстрел. Българската делегация начело с Росен Желязков се скри в бомбоубежище. Сирени за противовъздушна отбрана огласиха Киев и страната.

Атака срещу Киев прати наши депутати в бомбоубежище (ОБНОВЕНА)

Поразен е голям жилищен блок до българското посолство в украинската столица и електропровод. Поне десет души са пострадали. Няма инфорамция дали има жертви и други щети.

Желязков потвърди, че подкрепата на страната ни за Киев ще продължи и подчерта ролята на Европа и България като източник на помощ за Украйна.

Последни новини

- Реклама -