12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Жители на блок инсталираха рекорден брой камери против кражби

Жилищна кооперация във Варна се превърна в рекордьор по вандалски прояви. За последните няколко месеца живеещите в бл. 120 в квартал „Младост” се оплакват от системни набези и инсталираха камери като в риалитото „Биг брадър“, показаха в Нова тв.

Става въпрос за разбити мазета и тавански помещения, счупени стълбищни тераси и пострадали автомобили около блока. Твърдо решени да се защитят, живеещите в кооперацията вземат решение да инсталират 15 камери за видеонаблюдение. От полицията заявиха, че извършителите на системните кражби са били установени. Това са криминално проявени и осъждани две лица. Жената е задържана.

„Живея в блока от 15 години. Винаги е имало подобни набези на крадци. С годините поне 12 пъти са ми разбивани колите. Имам влизане и в мазето ми. От 1 година сме сложили камерите, но кражбите не спират”. Това разказа един от потърпевшите Димитър Василев.

Друга живееща в блока заяви, че врата на входа многократно е разбивана с отвертка, въпреки че достъпът до сградата е с чип. Има посегателства и срещу самите камери – в таванските помещения са отрязани кабелите.

„След като сложихме камерите, в пъти намаля престъпността. Но има още проблеми на паркинга, може би защото там не сме сложили видеонаблюдение”, допълни Василев.

 

Кадър: Нова тв

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img