- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Жив ли е Путин или двойникът му е в „Роскосмос“? (ВИДЕО)


Дали руският президент Владимир Путин е жив и в момента дава изявление в „Роскосмос“, или негов двойник вече е поел функциите му – това е въпросът, който провокира живо излъчване на ТАСС на фона на слуха, разпространен от Телеграм канала General SVR, че държавният глава на Русия е починал.

Във видеото руският президент прави изявление как оттук нататък трябва да се развива „Роскосмос“ и колко необходима е конкуренцията.

Първото впечатление бе, че този път Путин не прикрива дясната си ръка, както обикновено зад гърба си или под крака си, ако седи. Напротив, той е застанал спокойно и ръкомаха без проблем и с двете, без никаква следа от евентуален тремор.

В същото време малко след като General SVR публикува съобщението за смъртта на Путин, Телеграм каналът на руската информационна агенция ТАСС излъчи негова среща с младежи. В разговор с тях руският президент обясни, че сам е избрал мястото за новия космодрум на „Роскосмос“ край Владивосток.

Малко по-рано в съобщение в Телеграм канала си General SVR посочи: „Вчера следобед здравето на Владимир Путин започна рязко да се влошава. Около 20.00 часа московско време дежурните медици повикаха допълнителен лекарски екип, който след пристигането си в рамките на петнадесет минути започна реанимация на президента. По това време състоянието на Путин беше критично. В 20.42 московско време лекарите спряха реанимацията и констатираха смъртта на президента.“

„По лично нареждане на Дмитрий Кочнев беше блокирана стаята в президентската резиденция във Валдай, превърната в реанимацията, в която почина Путин – съобщава Телеграм каналът. – Лекарите останаха заключени с трупа на президента. Служителите по сигурността наредиха на лекарите да се успокоят, да не вдигат шум и да изчакат. Дмитрий Кочнев изпълнява указанията на секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев. Също така по нареждане на Кочнев е засилена охраната на двойника на президента“, се твърди още в съобщението в канала, допълвайки, че здравословното състояние на руския държавен глава се влошило преди 24 часа.

Преди дни подобен слух обиколи всички руски и западни агенции – според него охраната чула силен шум в спалнята на президента и там го намерили паднал на пода. Според информации в медиите Путин бил жертва на сърдечен арест.

На 24 октомври говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга тези съобщения с думите: „Президентът е здрав и е добре!“

На 26 октомври отново в същия Телеграм канал бе заявено, че е активиран двойникът на Путин.

Тези дни японски изследователи публикуваха свое изследване, според което руският президент има поне двама двойници.

Информацията за наличието на двойник дойде и по друга линия. Изследване на японски учени, оповестено преди дни, установи, че руският президент има поне двама, които се появяват на различни мероприятия и събития.

Авторите на проучването са достигнали до това заключение, след като са използвали различни телевизионни кадри на руския държавен глава, в които са сравнили гласа и походката му посредством технология за лицево разпознаване с помощта на изкуствен интелект. Крайният резултат от проведените опити констатирал, че Путин разполага с „няколко“ двойници, които присъстват на определени публични изяви.

Изследването констатира, че всеки един от тях има собствен уникален глас и маниери.

Така например било установено, че по време на честванията по повод Деня на победата на Червения площад на 9 май т.г. е присъствал истинският президент на Русия, докато Путин, който посети Кримския мост преди десет месеца, е „отговарял на оригинала“ на 53 процента, пише „Дейли мейл“.

Появата на Путин на фронта в окупирания Мариупол през март пък е бил достоверен на около 40% спрямо лицевото разпознаване на Путин от Червения площад, сочи анализът, който констатирал също, че има само 18% сходство между „Путин от Кримския мост“ и „Путин от Мариупол“.

„Освен разликата в произнасянето на звука „s“, има разлика и в произнасянето на „pa“ и „si“, казват още изследователите.

„Има разлика в условията, при които е направен записът, но все пак е изключително рядко да има толкова голяма разлика“, казва експертът Муцутоши Мураока.

„Вероятността тези два гласа да принадлежат на различни хора е голяма“, посочват още японските изследователи.

На 24 октомври говорителят на Кремъл опроверга твърденията им, наричайки това „абсурдна измама“.

 

Кадър: Телеграм/ТАСС

 

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -