11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Журналист: Кирил Петков ми предлагаше министерски пост, за да спра разследване

„Искаше да ме корумпира, да корумпира водещ журналист, за да не разследва. Да си осигури медиен комфорт срещу това да обещае да ти вкара във властта. Той знаеше, че ще стане министър-председател“, твърди журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов.

Съпредседателя на ПП „Продължаваме промяната“ Кирил Петков е предложил на журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов да стане министър и да закрие сайта си, защото е бил ядосан от разследване за германските инвеститори, които трябваше да построят най-големия завод за електромобили на Балканите.

„Закривай го тоя сайт, каза ми: Ела, аз ще бъда премиер. Обещаваше ми министерски пост. Бях шокиран. Отказах! Опита се да ме корумпира. Това е безпрецедентен акт, да корумпираш журналист. Изборите не бяха минали“, е разказал в предаването „Студио Х“ журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов.

Асен Йорданов продължава с разкритията, като казва:

„През 2021 г. излязохме с разследване, в което доказахме порочната същност на т.нар. германски инвеститори, които трябваше да построят най-големия завод за електромобили. Че даже им беше гласувана държавна безвъзмездна помощ в размер на 34 млн. лв. Разследвахме и се оказа, че няма никакви германски инвеститори, че това е една офшорка, която е регистрирана в Нидерландия, пък зад нея стоят едни български и едни албански олигарси, които навремето са били разследвани от НАТО по съмнения за трафик на хероин“, разказва журналистът.

„Работата беше доста съмнителна с абсолютно неопровержими факти и обстоятелства и казахме тогава, че искаме от Кирил Петков и правителството меморандума. Това беше по времето на второто служебно правителство, когато той беше излязъл от властта, за да си направи партията“, допълва Йорданов.

Тогава Петков му казал: „Звънна ми по телефона: Защо ги правиш тия работи? За какво ти трябва да ги правиш тия неща? Ти знаеш ли как ми вредиш? Казах му, че партията му не ме интересува, защото съм разследващ журналист, който си върши работата. Допълних, че нищо не съм направил, а просто искам публична информация. Той каза: Това са глупости и простотии. Какъв е тоя сайт? Що се занимаваш с глупости? Закривай го тоя сайт. Каза ми: Ела, аз ще бъда премиер. Обещаваше ми министерски пост“.

„Бях шокиран и му отказах. Тогава ми предложи да му стана съветник. Искаше да ме корумпира, да корумпира водещ журналист, за да не разследва. Да си осигури медиен комфорт срещу това да обещае да ти вкара във властта. Той знаеше, че ще стане министър-председател“, категоричен е Асен Йорданов.

Припомняме, че сайтът „Биволъ“ разкри, че преди три години Кирил Петков и Лена Бориславова фалшифицират подписи и документи на сдружението „Да запазим Корал“, за да може Петков да стане служебен министър на икономиката, тъй като по закон няма право да е в управителни съвети на неправителствени организации.

С измамата Петков слага и свое подставено лице в управата на „Да запазим Корал“, а Лена Бориславова внася фалшиви документи с фалшиво пълномощно в Агенцията по вписванията.

 

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img